Search
  • Puistolive

Kaikki on hyvin

Samuli Luomaranta / Kotiinpalaajat


Hellejakson jälkeen aamuiset parvekekahvit tuntuvat kumman kylmältä. Onhan nyt toisaalta jo elokuu. Ehkä eilen tuntui ensimmäisen kerran siltä, että ilmassa on syksyn tuoksua. 

Syksy tuntuu tietyllä tavalla aina niin lopulliselta: luonto vaihtaa väriä ja lopulta kuihtuu pois, loma loppuu, uimavedet viilenevät ja alkaa pitkältä tuntuva arki. Samalla syksyyn liittyy monia innostaviakin asioita. Kesän jälkeen kouluun tai töihin paluu - uuden kauden alku. Ehkä voi jopa ajatella niin, että pääsee aloittamaan puhtaalta pöydältä. Monenlaiset fiilikset risteilevät päässä suuntaan ja toiseen. 

Tämän vuoden syksyä olen odottanut pitkään. Loppuvuoteen liittyy nimittäin aivan valtavan innostava ja inspiroiva projekti: Kotiinpalaajien uusi levy! Albumi kantaa nimeä Kaikki on hyvin. 

Kun joku kysyy multa: "miten sulla menee"? Vastaan aika usein: "ihan jees", "hyvin menee" tai "kaikki on hyvin". Välillä kaikki on hyvin ja välillä ei todellakaan ole. Huonoinakin hetkinä koitan näyttää muille, että homma on hallussa, ja että kaikki on ok. Haluan osoittaa pärjääväni ja pidän suojamuurini korkeina. Taitaa olla niin, etten halua näyttää muille, millainen todella olen. En halua, että ihmiset tietävät heikkouksistani ja peloistani. Pyrin piilottamaan ne jonkinlaisen kuoren alle. Samalla huomaan, että tällainen elämä on aika ristiriitaista. En osaa kertoa muille, miten mulla oikeasti menee, mutta en myöskään jaksa kannatella itse itseäni. Levyn laulut ovat syntyneet tällaisten ajatusten ympärille. Olen pyrkinyt kirjoittamaan tarinoita, joissa ei ole filttereitä ja niistä on tietynlaista pintakuorta raaputettu pois. Ajattelen, että ihmiselle on hyväksi tulla nähdyksi ja kuulluksi sellaisena kuin on. Silti tuntuu jännittävältä pukea tällaista tunnemyrskyä lauluiksi.

Samalla uskon, että elämän rajuimmissakin myrskyissä voin ajatella, että kaikki on hyvin. Oon ymmärtänyt, että tässä elämässä kaikki ei ole omien onnistumisten tai epäonnistumisten varassa. On jotain suurempaa. Jotain, johon turvata. On olemassa yksi, joka näkee kaikkien suojauksien ja muurien taakse. Oon jopa tiedostanut, että mulla voi olla onnellinen loppu, kun elän Jumalaan luottaen. Se on elämää suurempaa. Sitä on mulle toivo, lohtu ja usko. Keskeneräisenä saan kohdata Täydellisen. Siltä pohjalta voin harjoitella elämää kaikista haasteista huolimatta. Kaikki on hyvin. 

Levy julkaistaan kiertueen muodossa loka-marraskuun vaihteessa. Levyltä irrotetaan pari sinkkua jo etukäteen, mutta niistä lisää myöhemmin. Julkkarikiertueen konsertit ovat ainutlaatuisia kokonaisuuksia ja niihin halutaan kutsua jo nyt kaikkia teitä lämpimästi mukaan! 

24.10. Leppävirta

25.10. Tampere

26.10. Turku 

30.10. Kokemäki 

31.10. Helsinki

1.11. Kälviä 

Levystähän voi ajatella, että se on vaan kasa biisejä. Näinhän se onkin. Mutta tätä kokonaisuutta tehdessä ja näitä lauluja kirjoittaessa, minut on vallannut tunne, että nyt tehdään hyvää ja ehjää kokonaisuutta. Tätä on Kotiinpalaajat.