Search
  • Puistolive

Kurkistus kulissien taakse


Huomenta maailma, taikuri tässä. Kello on kohta 11 aamupäivällä ja heräsin ehkä noin kymmenen minuuttia sitten. Kahvinkeitin porisee keittiössä ja auringon säteet pilkottaa ikkunasta sisään. Istun olohuoneen sohvalla ja selailen tuhruisilla silmillä muistikirjaani. Sen kannessa lukee harakanvarpailla "Taikuutta" ja se sisältää lähtökohtaisesti kaiken, mitä taikatempuista ja niiden ihmeellisestä maailmasta tiedän.

Korttipakka lepää edessäni pähkinäpuusta valmistetun korttialustan päällä. Lattialla pöydän ympärillä on yksittäisiä pelikortteja siellä sun täällä. Ne ovat lentäneet ympäriinsä korttipakkaa pyöritellessä. Olen istunut tämän pöydän ääressä tuhansia tunteja kirjoittaen, suunnitellen ja harjoitellen.

Aamukooman yhteydessä nautin yleensä vähintään puoli litraa kahvia. Olen sellainen klassinen kofeiininarkomaani, joka tarvitsee heti aamuun sopivan annoksen piristettä. Tämän jälkeen siirryn tietokoneelle tarkistamaan sähköpostin ja lukemaan kuumimmat uutiset.

Tänään on keikkapäivä. Muutaman tunnin päästä käynnistän auton ja suuntaan kohti Helsinkiä. Asiakas on yritys pääkaupunkiseudulta, joka on tilannut tilaisuuteensa tunnelmaa kohottavaa ohjelmaa. Toteutan nykyään suurimman osan esiintymisistäni erilaisissa yritystilaisuuksissa. Tänään on rutiinikeikka, joten suorituspaineita ei ole havaittavissa.

Valmistaudun keikkoihini käymällä tarkasti läpi aikataulun, ohjelmiston sisällön ja lajittelen kaikki tarpeelliset välineet valmiiksi riviin ulko-oven viereen. Luonnollisesti myös muotoilen hiukseni vallitsevien trendien mukaan seksikkäästi, silitän kauluspaitani äidin oppien mukaisesti ja vahaan kenkäni Dressmanin myyjän suosituksesta. Korttipakan sujautan henkarista roikkuvan puvuntakin taskuun ja jään odottelemaan h-hetkeä.

Käynnistän auton ja sukellan Lempäälästä Helsingin moottoritielle. Luvassa on 150 kilometriä suoraa tietä, jonka aikana luukutan Spotifyn soittolistoja ja hyräilen musiikin tahtiin. Olen aina rakastanut pitkiä keikkamatkoja. Erityisesti kauniina kesäpäivänä on mukava ajaa ikkuna auki, pysähtyä huoltoasemalle lounaalle ja nautiskella maisemista.

Keikkapaikalle päästyäni menen tervehtimään tilaisuuden järjestäjää. Käyn läpi kaikki viimehetken toiveet, ideat ja yksityiskohdat tilaisuuden ohjelmaan liittyen. Tänään tehtäväni on viihdyttää juhlavieraita kiertämällä pöydästä pöytään. Kävelen ensimmäiseen pöytään ja sanon, "Moi! Mun nimi on Miika ja mä tulin näyttämään teille jotain uskomatonta!". Seuraavat kaksi tuntia kohtaan uusia ihmisiä ja varmistan, että vieraat nauttivat ajastaan.

Keikan loppuun haastattelen tapahtuman järjestäjää ja muutamia juhlavieraita. Tämän jälkeen siirryn adrenaliini-huuruisena auton rattiin. Kotimatkalla soitan parille ystävälle ja kerron illan parhaista hetkistä. Kotiin päästyäni laitan pizzan uuniin. Raahaudun kaikkeni antaneena tietokoneen äärelle ja avaan Netflixin. Taidan mennä nukkumaan vasta sitten, kun silmät eivät enää kanna. Huomenna on vapaapäivä, joten herään herätyskellon sijaan lintujen lauluun. Hienoa olla olemassa, taikuri kuittaa.

IG: @miikakorkatti

www.miikakorkatti.com