Search
  • Puistolive

Oma urani ja miten Puisto Live syntyi?


Isoveljeni (edellisen blogin kirjoittaja) Samppa osti lapsuudenkotiimme Kuortaneelle rumpusetin vuonna 2000 ollessaan 13-vuotias. Minä olin silloin täyttänyt juuri kahdeksan vuotta. Samppa soitteli rumpuja innoissaan ja lopulta myös minä pääsin niitä kokeilemaan. Ei mennyt kauaa kun Samppa joutui kysymään pikkuveljeltään: “voisitko opettaa minullekin peruskompin?”

No, tarinahan ei mennyt ihan noin, mutta joka tapauksessa innostuin rumpujensoitosta heti rumpusetin saavuttua kotiimme, kun taas Sampasta tulikin laulaja/kitaristi.

Vuonna 2007 tapasin rippikoululeirillä Pietarin ja Miikan. Meiltä kolmelta löytyi sama palo tehdä musiikkia, ja niinpä perustimme heidän ja serkkuni Tuukan kanssa kristillisen Park 7 –yhtyeen vuonna 2008. Aloitin samana vuonna soittamaan tuurauskeikkoja Sarasteessa, isoveljieni Jaakon ja Sampan bändissä, ja vuosi siitä eteenpäin olinkin jo yhtyeen vakijäsen.

Vuodesta 2008 saakka olen soittanut keikkoja rumpalin roolissa n. 500 kpl. Suurin osa näistä keikoista on ollut Park 7:n ja Sarasteen keikkoja, joitain kymmeniä viime vuosina Samuli Luomarannan & Kotiinpalaajien jäsenenä ja kävinpä joskus muutaman Juhani Tikkasenkin keikan rummuttelemassa. Olen aina ollut aktiivinen hankkimaan bändeilleni keikkoja, ja jossain kohtaa aloinkin hoitaa kaikki Park 7:n keikat sekä osallistuin ahkerasti muidenkin bändien keikkamyyntiin.

Rumpalin roolin lisäksi minua kiehtoi musiikkialassa juurikin keikkamyynti ja tapahtumien järjestäminen. Sain jotenkin vuosina 2013-2016 hankittua itselleni lastentarhanopettajan tutkinnon, mutta se oli aina enemmänkin plan B. Keväällä 2016 uskaltauduin ottamaan yhteyttä Ohjelmatoimisto Kristalliin, ja korkealle arvostamani Johanna Vauto ottikin minut osa-aikatöihin yritykseensä. Siirsin Park 7:n keikkamyynnin Kristallin alaisuuteen ja pääsin tekemään muitakin projekteja Kristallissa. Edelleen teemme Johannan kanssa yhteistyötä, opin häneltä kokoajan ja arvostan yhteistyötämme todella korkealle!

Kesällä 2017 alkoi tulla seinä vastaan: olin vuoden aikana soittanut n. 70 keikkaa, tehnyt töitä Kristallille ja samalla ollut kokopäiväinen eskariopettaja. Olin tyttäreni kanssa kesän isyysvapailla, ja päätin perustaa Puisto Liven. Otin muutamassa viikossa selville tärkeimmät asiat yrityksen pyörittämisestä, ja lupasin hoitaa jatkossa Park 7:n, Kotiinpalaajien, Juhani Tikkasen ja Maksettujen Viulujen koko keikkamyynnin. Riski tuntui suurelta, mutta “nyt tai ei koskaan”, ajattelin. Pian yrityksen perustamisen jälkeen sain rosteriini kokeneen muusikon, Olli Heleniuksen. Nyt, keväällä 2018 Puisto Livellä on seitsemän artistia, kun Roisi Roni ja Taikuri Miika Korkatti (huikeita äijiä) liittyi vahvuuteemme. Puisto Live on myös kasvanut yhdellä työntekijällä, kun Park 7:n Pietari, musiikkialan moniosaaja, tuli kanssani rakentamaan tätä yritystä.

Suurkiitos artisteilleni, että olette luottaneet keikkamyyntinne minulle! Ja kiitos lukuisille keikkajärjestäjille ja kuulijoille, että olemme yhdessä toteuttaneet vajaan vuoden aikana jo lukuisia mahtavia konsertteja!